به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ قاسم بریدلقمانی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد ضمن اعلام این خبر، گفت: آییننامه پژوهانه دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه یزد براساس آییننامه تسهیلات آموزشی و با هدف شناسایی و حمایت دانشجویان ممتاز دانشگاه به منظور فراهم آوردن امکانات آموزشی، پژوهشی و رفاهی برای اعتلای سطح علمی آنان تدوین شده است.
وی افزود: بر همین اساس نیز افراد واجد شرایط در 6 سطح دستهبندی شدهاند که در سطح یک، دانشجویان مقطع کارشناسی که طبق آییننامه مصوب وزارت علوم حائز شرایط معرفی به عنوان برگزیده گروههای پنجگانه آزمون سراسری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، دارندگان نشان طلای کشوری المپیادهای دانشآموزی (موضوع مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی) در رشته مرتبط با معرفی دبیرخانه المپیاد یا برگزیدگان رتبههای اول تا سوم جشنوارههای معتبر علمی (از قبیل خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی و فارابی ) در رشته یا گروه آموزشی مرتبط با طرح ابتکاری خود یا زمینهای که در آن برگزیده شدهاند با معرفی دبیرخانه هر یک از جشنوارهها با مشارکت حداقل 35 درصد، قرار دارند.
وی با اشاره به وجود دو تبصره در این باره، اظهار کرد: برطبق تبصره یک، برگزیدگان المپیادهای علمی دانشآموزی و جشنواره خوارزمی باید از طریق آزمون سراسری پذیرفته شده باشند و بنا به تبصره دو نیز برگزیدگان آزمون سراسری موضوع بند یک، کسانی تعریف میشوند که مجموع نمرات اکتسابی آنها در آزمون سراسری حداقل 2.5 نمره انحراف معیار از میانگین نمرات در گروه آزمایشی مربوطه بالاتر باشد.
این مسئول سطح دو واجدین شرایط پژوهانه در دانشگاه یزد را پذیرفتهشدگان با رتبه کل کمتر یا مساوی 100 در گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و رتبه کل کمتر یا مساوی 50 در گروه های آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی و هنر ذکر کرد.
وی همچنین پذیرفتهشدگان با رتبه کل کمتر یا مساوی 200 در گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و رتبه کل کمتر یا مساوی 100 در گروههای آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی و هنر را در سطح سه و پذیرفتهشدگان با رتبه کل کمتر یا مساوی 500 در گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و رتبه کل کمتر یا مساوی 250 درگروههای آزمایشی علوم تجربی و علوم انسانی و هنر را در سطح چهارم جای داد.
به گفتهی بریدلقمانی، سطح پنج شامل پذیرفتهشدگان با رتبه کل کمتر یا مساوی 1000 در گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و رتبه کل کمتر یا مساوی 500 در گروههای آزمایشی علوم تجربی و علوم انسانی و هنر و سطح ششم نیز دانشجویانی که در یک نیمسال تحصیلی، براساس میانگین نمرات در زمره سه نفر اول رشته تحصیلی دانشگاهی خود باشند و میانگین نمرات آنها حداقل 2.5 نمره انحراف معیار از میانگین نمرات در رشته تحصیلیشان بالاتر باشد، هستند.
وی شروطی مانند این که دانشجویان مذکور باید در پایان هر نیمسال تحصیلی، در زمره 20 درصد برتر دانشجویان همرشته تحصیلی دانشگاهی خود باشند یا واحدهای گذرانده دانشجو در هر نیمسال تحصیلی نباید از 14 واحد کمتر باشد، را یاداور شد و افزود: دانشجویانی که نمرات ناتمام دارند و تا زمان بررسی، نمره آنها اعلام نشود در صورتی که تعداد کل واحدهای اعلام شده آن نیمسال آنها کمتر از 14 واحد نباشد، معدل آنها بدون احتساب واحدهای نمرات ناتمام در نظر گرفته میشود.
برید لقمانی خاطرنشان کرد: به منظور بررسی در شرایط یکسان، دانشجویانی که نمرات آنها در آن نیمسال تحصیلی از سایر دانشگاهها اخذ شده باشد(دانشجوی میهمان،انتقالی و غیره) مشمول این آییننامه نمیشوند.
به گفته معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد، براساس تبصرههای پیشبینیشده در این آییننامه، این دانشجویان اگر در دوران تحصیل خود از شرایط تحصیلی خوبی برخوردار باشند، در سطح شش، در هر نیمسال معادل 12 واحد پژوهانه، به دانشجویان سطح پنج، در هر نیمسال معادل 8 واحد پژوهانه ماهیانه برای مدت 8 نیمسال و به دانشجویان سطح چهار، علاوه بر تسهیلات سطح پنجم، در هر نیمسال معادل 8 واحد پژوهانه برای مدت 8 نیمسال به عنوان کمک هزینه شرکت در دورههای آموزشی مرتبط اعطا میشود.
وی ادامه داد: به دانشجویان سطح سه و بند سوم سطح یک، علاوه بر تسهیلات بند دو و سه، در هر نیمسال معادل 8 واحد پژوهانه برای مدت 8 نیمسال به عنوان کمک هزینه خرید کتاب و تجهیزات اعطا میشود و به دانشجویان سطح دو و بند دوم سطح یک، علاوه بر تسهیلات بند دو، سه و چهار، در هر نیمسال معادل 8 واحد پژوهانه برای مدت 8 نیمسال به عنوان پژوهانه برای انجام تحقیقهای دانشجویی با تائید گروه مربوطه و مرکز استعدادهای درخشان دانشگاه اعطا میشود.
بریدلقمانی در پایان یادآور شد: دانشجویان سطوح پنجگانه یک تا پنج، بر اساس آیین نامه مصوب، امکان ادامه تحصیل به صورت همزمان در دو رشته تحصیلی را نیز دارند.
نظر شما